Key Account Manager till Texstar

Livet består av erfarenheter och upplevelser. Det gäller det mesta – och så även för Texstar som är en av Sveriges mest välrenommerade leverantör av arbets- och profilkläder för servicesektorn och Security och förser marknaden med högkvalitativa kläder för män och kvinnor med rätt funktion och passform. Våra produkter säljs idag via ett utvalt återförsäljarnätverk i Norden. Texstar är inne i en expansiv fas där nya produktsegment lanseras och marknaden breddas. Nu söker vi en engagerad Key Account Manager med placeringort Stockholm med omnejd.

Om rollen

Som Key Account Manager inom Texstar tar du fullt ansvarar för försäljningsmålen på dina nyckelkunder. Du kommer ansvara för några av våra viktigaste kunder och återförsäljare samt bearbeta nya potentiella samarbetspartners. Kärnan i erbjudandet är ett koncept som bygger på högsta kvalité både i produkt och service. Vi har ofta långa relationer med våra kunder som bygger på förtroende och framtidstro. Vi söker alltid att skapa ett högre värde för den som bär våra kläder, för företag som ger oss förtroendet och våra återförsäljare.

Som Key Account Manager utgår du hemifrån men spenderar förstås större delen av sin arbetstid ute hos våra kunder och på huvudkontoret i Norrtälje. Du ingår i ett säljteam om 6 säljare och rapporterar till Försäljningschefen.

Ansvarsområden

 • Säljbudget
 • Återförsäljarbearbetning och kedjebearbetning av nyckelkunder
 • Slutkundsbearbetning
 • Nykundsbearbetning
 • Återkoppling av kundbehov till design- och inköpsteamen
 • Varumärkesambassadör

Profil och erfarenhet

Du är erfaren inom B2B-försäljning och återförsäljarbearbetning. En passion för kund- och affärsnytta är nödvändig, likaså en öppen, ambitiös och ödmjuk inställning gentemot alla du möter. Då rollen innebär många kontaktytor så söker vi dig som har mycket god samarbetsförmåga och är en duktig kommunikatör. Du är självgående, initiativtagande och har förmågan att skapa struktur i ditt arbete. Som Key Account Manager har du ett tydligt driv för resultat och är målinriktad. Ditt fokus ligger vid att identifiera kundbehov och anpassa ett erbjudande som gynnar alla parter och bygger långsiktiga affärsrelationer.

Vidare ser vi

 • Relevant eftergymnasial utbildning med inriktning försäljning och affärsutveckling
 • Minst 5 års erfarenhet som Partner Account Manager eller Key Account Manager inom eller i närliggande bransch
 • Erfarenhet inom workwear är meriterande
 • Dokumenterat framgångsrikt samarbete med nyckelkunder och större kedjor
 • Goda kunskaper i MS Office krävs
 • Körkort och möjlighet att resa 2–3 dagar per veckan

Din ansökan

Rekryteringsprocessen sker löpande av Texstar. Du ansöker via mail till jobb@texstar.se där du anger dina uppgifter och bifogar personligt brev och CV. All information hanteras konfidentiellt i enlighet med personuppgiftslagen GDPR.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta försäljningschef Klas Östlund via klas.ostlund@texstar.se Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande.

Skicka in din ansökan

Om Texstar

Texstar omsatte 2021 ca. 105MKR med god lönsamhet. Detta efter positiv tillväxt varje år sedan 2010. Antalet anställda uppgår idag till 25 personer. Texstar verkar i ljusa, nyrenoverade lokaler, strax utanför Norrtälje. Här ligger även vårt supereffektiva lager och moderna faciliteter för brodyr och tryck. Den dagliga verksamheten leds av VD Mats Ågren som har lång erfarenhet att branschen och av att driva framgångsrika organisationer.