…

Pressmeddelande:

Play

Texstar fortsätter att växa genom att förvärva WAW

Texstar befinner sig i ett expansivt skede och utökar nu sina två segment Lätta arbets- & Profilkläder och Ordningsvakter/Väktare med ett tredje, som inriktar sig på Dental, Skönhet & Vård. Genom att den 1 februari 2019 förvärva majoriteten av företaget WAW (Wear At Work AB) får man ett starkt varumärke även för dental- och vårdsektorn, med arbetskläder som kombinerar stil med komfort.

WAWs affärsidé handlar om att skapa yrkesstolthet med hjälp av sina arbetskläder. Efter en lång utbildning bör man kunna få se professionell ut, och mottot är ”Look like the professional you are”. Bolaget består av Rebecka Ardo (grundare och vd) och Cathrine Edblad (grundare och formgivare). Rebecka, med sin bakgrund som operationstandsköterska och många år som säljare inom dentalbranschen, insåg att det saknades ett exklusivt och stilfullt klinikmode på marknaden. Genom en tillfällighet kom hon i kontakt med Cathrine Edblad, prisbelönt designer och grundare av designföretaget Edblad. Cathrine, med sin erfarenhet inom design, entreprenörskap och nytänkande produkter, såg snabbt det hål i marknaden som behövde fyllas. Sedan starten 2016 har WAW fått mycket uppmärksamhet för sitt tydliga och stilrena koncept.

Grundarna av WAW, Rebecka Ardo, vd, och Cathrine Edblad, designer.

”WAW delar samma synsätt som Texstar, där en professionell design med hög modegrad är grunden för verksamheten. WAW har, liksom Texstar, ambitionen att ge kunderna komfortabla och snygga kläder att trivas i på jobbet; alla ska hitta något som passar både i stil och storlek. Vi tror också på snabba leveranser och har en egen brodyr och tryckavdelning inhouse”, berättar Mats Ågren, vd Texstar.

”Detta är ett förvärv med många synergier. Vi ser fram emot att få vara med och ta WAW vidare in i ett nytt skede där vi ser stora möjligheter att bygga ett ännu starkare varumärke.  När Texstar nu går in som huvudägare, får WAW tillgång till våra resurser i lagerkapacitet och logistik vilket möjliggör fler och större affärer” avslutar Mats .

Grundarna av WAW kommer att arbeta vidare och driva verksamheten.

”Det ska bli mycket spännande att få göra detta tillsammans med Texstar”, hälsar Rebecka Ardo, grundare och vd WAW. ”Vi delar filosofi och värderingar vad gäller kvalitet, design och hög servicegrad till våra kunder.”

För mer information kontakta Mats Ågren, vd Texstar
Du når honom på: 070-146 47 00, mats.agren@texstar.se