…
Play

André Fält

arrow down

Andre Fält är 49 år och arbetar natt på chokladfabrik, är elitsatsande idrottare och driver ett företag i Helsingborg som heter Primalcoaching där han tränar löpare, triathleter och Swimrunners.

Berätta lite mer om din verksamhet.
Jag jobbar med alla typer av kunder, från nybörjare till elitsatsande. Det de har gemensamt är att alla sporter handlar om uthållighet och hur man tränar upp denna. Idag har jag ett 30-tal kunder som jag tränar. Företaget har varit en rullande verksamhet i ungefär åtta år men jag har över 15 års erfarenhet av att träna idrottare.

Hur kommer det sig att du gör just detta?
Jag har varit elitidrottare sen tonåren och var med i landslaget i triathlon redan 1990, när jag var tjugo. För femton år sedan blev jag tillfrågad att träna en person i triathlon, och på den vägen är det. Jag tävlar just nu också för Primalcoachning, i Swimrun, där man tävlar två och två.

Du har verkligen fullt upp – vad motiverar dig?
Ja, det har jag verkligen. Dels är det kul att det går bra. Både för mig som tävlande och för Primalcoaching. Det sporrar en. Inför världscupen i Cannes där jag kom på tredjeplats tävlade jag ihop med Nina Ellmark från Nyköping. Vi funkade så bra ihop! Jag visste att jag hade en bra placering inom mig, men vi två kompletterade verkligen varandra och blev ett riktigt bra team. Det är motiverande!

Men framförallt är det som sporrar mig att jag alltid hört att efter 30 är det kört som elitidrottare. Man är gammal då och kan inte hänga med. Jag har hittat en drivkraft i att visa att det inte alls är så. Så varje år jag kan visa att jag tillhör eliten är en seger, och det driver mig.

Hur ser ditt samarbete med Texstar ut?
Mikael, som är försäljningschef på Texstar, kom till mig förra året och ville ha hjälp med sin träning. Då gillade han mitt företag och ville hjälpa till. Så nu har vi i teamet på Primalcoaching otroligt snygga kläder. Jag tror inte att det undgått någon att vi kommer snyggt klädda när vi gör något. Så vi har kläder från Texstar vid tävlingar, prisutdelningar och andra representationstillfällen. Det är ett väldigt lyckat samarbete som jag är väldigt glad för.