…
Play

Britt-Marie Nilsson

arrow down

Britt-Marie Nilsson är 47 år gammal, mamma till tolvåriga trillingar och tävlar i både Swim Run och Master Swim. Som tidigare elitsimmare kände Britt-Marie att någonting saknades. Då såg hon en blänkare om att det fanns en Master Swim-klass att söka till. Nu tävlar hon i EM och har stora mål i sikte.

Hej Britt-Marie. Vill du berätta lite om Master Swim som du tävlar i?
Hej! Absolut. Det är simning, som jag tävlade i som ung, men man tävlar i sin åldersklass. Jag tävlar i åldersklassen 45–49, vilket är väldigt kul för jag möter samma personer nu som jag gjorde när jag tävlade som tjugoåring. Vi är lite rynkigare nu bara.

Jag gjorde ett uppehåll på nästan tjugo år. Sedan jag slutade med simningen hann jag bli mamma till trillingar. När barnen var 3–4 år kände jag att något i livet saknades, då såg jag en blänkare om att det fanns Master Swim att söka till i närheten där jag bor. Jag klev in på en träning och blev helt hooked. Jag älskade det! Det blev tråkigt på somrarna, då hittade jag Swim Run, som är som triathlon med utan cykling. Så nu har jag att göra hela året, vilket är otroligt roligt!

Du körde nyligen EM i Slovenien – berätta mer om det.
Ja, precis. Det gick verkligen jättebra. Jag var lite nervös innan, det är svårt att hinna träna riktigt med tre barn på halvtid. I bröstsim var mitt mål att slå svenskt rekord. Och det klarade jag, och kom på femte placering totalt. Jag efteranmälde mig till 50 meter fjärilsim, mest som är rolig grej. Där fick jag brons! En otroligt rolig upplevelse, och en riktigt bra utdelning på att våga på sig sådant som kan kännas läskigt i början.

Hur hinner du träna, jobba heltid och vara förälder samtidigt?
Det handlar mycket om prioriteringar och att göra tid. Med en stor dosa kreativitet såklart! Jag har lärt mig hur jag behöver träna. När jag har barnen ställer jag klockan på 04.45, och det gör mig ingenting. Jag har valt det här livet och valt att tävla, så jag är nöjd. Och om jag är nöjd kommer det märkas till mina barn. Jag tror det viktigaste för att familjen ska fungera är att alla är lyckliga. Och jag blir lycklig av detta. Nu tränar jag för fullt för att köra EM igen om två år, det är ett arbete som börjar redan nu. 

Hur ser ditt samarbete med Texstar ut?
Jag och Mikael Andersson (försäljningschef) gick på samma skola och har sett varandra lite på håll och att vi haft liknande intressen. Då hördes vi av och på den vägen är det. Jag är väldigt glad över det!