…
Play

Camilla Lindholm

arrow down

Camilla Lindholm är 44 år och elitsatsande triathlet, tävlingsarrangör för Helsingborgs triathlon, coach i samma idrott och småbarnsmamma. Samtidigt. Vi pratade med henne om hur det är att drivas av utmaningar, att flyga i Texstars Stretch Pants och hur man ibland måste banka till livspusslet med en hammare när det skarvar.

Hej Camilla! Kan du berätta om vad du gör om dagarna?
Jag är småbarnsmamma, elitsatsande triathlet, tävlingsarrangör och grundare av Helsingborgs Triathlon och coach i triathlon. Så jag gör mycket om dagarna. Det är inte alltid det där livspusslet håller måste jag medge, ibland måste man banka till pusselbitarna med en hammare för att allting ska fungera. Men oftast funkar det bra!

Hur kom det sig att du började med triathlon?
Jag har en lite annorlunda historia. Jag började faktiskt inte förrän jag var 30 utan någon som helst erfarenhet i någon av delarna. Jag kunde faktiskt ingenting om triathlon. Det började med att min före detta sambo fick en kris och ville göra klassikern. Så det gjorde vi. Jag sprang i aerobicskläder, simmade gråtandes, cyklade med lånad cykel och åkte Vasaloppet på helt nya skidor. Men jag lyckades och efter det fortsatte jag med löpningen. Då ville jag få tag på en löptränare och vände mig av en slump till en triathlonklubb. Där märkte jag att jag kunde hänga med dom i löpningen, så då tog jag ett steg i taget. Jag hade absolut ingen tanke på att bli proffs, men man höjer ribban ett steg i taget. Små delmål som helt plötsligt gjorde att jag två år från starten, 2007, körde min första proffstävling.

Vad händer härnäst?
Jag fick mitt andra barn för 1,5 år sedan, så just nu tar det såklart mycket av min tid. Utöver det är jag grundare och tävlingsarrangör för Helsingborgs Triathlon som går av stapeln den 10 juni. När jag grundade tävlingen var jag gravid med mitt andra barn och hade tid över. Jag hade inte tänkt fortsätta som elitsatsande efter graviditeten, men det blev så. Så just nu roddar min man i det mesta med Helsingborgs triathlon.

Utöver det tränar och tävlar jag så mycket jag bara kan och hinner för att försöka nå en plats på Ironman på Kona i Hawaii i höst. Just nu går det rätt tungt då jag just kommit ur en mental svacka efter att en avbruten tävling där jag ledde och en förkylning som gjorde att jag missade en annan tävling. Det är stundtals väldigt tufft mentalt att vara elitidrottare, det är verkligen en berg och dalbana. Jag fick höra att om man befinner sig längst ner i en grop måste man sluta gräva. Så jag har just lagt ner skyffeln och istället har jag vilat, refokuserade och lagt om mitt tävlingsschema. Det handlar om att kunna ta sig ur svackorna.

Hur ser ditt samarbete med Texstar ut?
Jag samarbetar faktiskt med Texstar på två olika sätt. Dels har jag kläderna som fritidskläder, och jag måste bara säga att de verkligen är fantastiska! Och det menar jag verkligen. Första gången jag fick testa produkter från Texstar var inför en tävling i Australien. Då fick jag höra att jag bara måste ha deras Stretch Pants på långflygningen. Det var en jätterelief, otroligt sköna att flyga i och med superkvalitet.


Jag samarbetar även med Texstar för Helsingborgs Triathlon. Där har vi en kollektion som kan köpas och vi har Texstars T-shirts för alla funktionärer. Jag har säkert tvättat mina kläder från Texstar tusen gånger, och de har samma kvalitet fortfarande. Att hitta kläder som passar är svårt, så jag är supernöjd.

Vad vill du säga till andra som vill börja satsa på sin passion?
Att man kommer otroligt långt om man har en enorm vilja. Och det är någonting alla har för det de brinner för och det de tycker är roligt. Det kan vara vad som helst, det man brinner för – där finns motivationen. Med den kommer man långt. Jag är verkligen ingen talang på något av detta, jag har bara tränat hårt och jag vill väldigt mycket. Antingen kan man lyssna på alla nejsägare, eller så kan man klänga fast vid den där enda personen som faktiskt tror på en. Så gjorde jag. Om jag kan vara elitsatsande triathlet som 44-åring kan vem som helst nå sina drömmar!