…
Play

Sebastian Petersen

arrow down

Sebastian Petersen höll i sin första golfklubba när han var fyra år. Idag är han nitton och har ett tydligt mål i livet – att bli bäst i världen på golf. Vi pratade med honom om hur det är att ha stora drömmar när man är ung.

Hur har vägen hit sett ut?
Jag höll min första golfklubba när jag var fyra. Sedan dess har jag alltid spelat golf, hela tiden. När jag tog studenten förra året ställde min mamma ett ultimatum till mig. Att antingen får jag skaffa mig ett jobb eller så får jag satsa helhjärtat på golfen. Det var ett enkelt val, så nu jobbar jag som golfspelare. Så det är tack vare supporten från mina föräldrar jag är där jag är idag. Nu har jag haft golf som heltidssysselsättning i ett år ungefär, och är jättetacksam över att ha den möjligheten!

Hur ser dagarna ut när man jobbar som golfspelare?
Dagarna är långa och hårda. Jag tränar ungefär tio timmar om dagen, fördelat på golfbanan och på gymmet. Så det är helt klart mycket slit och träning. Jag kör även ungefär tjugo tävlingar om året, som både är utomlands och här i Sverige. I år är jag med i Alps Tour som är en tävling för unga och lovande golfspelare som sker runt om i världen. I år är det arton olika evenemang i bland annat Egypten, Frankrike och Italien. Där är motståndet äldre än mig, från 25 och uppåt så det är helt klart en utmaning.

Hur ser samarbetet med Texstar ut?
Jag har precis påbörjat mitt samarbete med Texstar, vilket jag är väldigt glad över! Just nu har jag två jackor därifrån som jag har med på tävlingar och träningar. Det som är så bra med jackorna, de är väldigt sköna samtidigt som de är praktiska och snygga. En perfekt mix när man vill vara bra klädd men fortfarande ha en snygg image.

Har du några tips till andra som vill våga satsa på sin dröm?
Att de ska våga tro på sig själva och inte lyssna på de som inte tror på en. Det gör inte jag, jag kör mitt eget race och tänker att jag kommer visa att jag kan. Det är viktigt för mig, och än så länge har det gått bra!