…
Play

Välkommen till framtiden

Texstar Sustainable Garment är ett helt nytt sortiment där vi samlar plagg som är utvecklade för att bidra till en hållbarare värld. Plaggen är GOTS-certifierade, vilket ställer höga krav på hela produktionskedjan – både på miljöpåverkan som arbetsförhållanden i fabrikerna. Man stödjer ekologiskt jordbruk som innefattar hur man brukar jorden hållbart utan användning av skadliga bekämpnings- och gödningsmedel.

Visionen är att kunna producera produkter på ett ekologiskt hållbart vis. Det innebär att man använder till exempel endast organisk bomull, som är framtagen för att kunna odlas på ett långsiktigt hållbart vis. Idag är endast 1 % av jordens bomullsproduktion organisk, där den industriella odlingen använder kopiösa mängder vatten för att bara producera en t-shirt.

Texstar arbetar för att kunna erbjuda ett komplett sortiment som minimerar påverkan på vår miljö. Än har vi långt kvar, men vi gör vårt bästa. Det ställer stora krav på både oss som producenter att erbjuda hållbara alternativ som på konsumenter att efterfråga produkter som bidrar till en bättre värld.

Välkommen till framtiden – välkommen till Texstar Sustainable Garment.

Texstar Sustainable Garment