…
Play

Matilda Adolfsson

arrow down

Matilda Adolfsson vet hur det är att ha mycket på gång samtidigt. Hon är bara 22 år gammal och balanserar redan sin utbildning till maskiningenjör med extrajobb och med sitt stora intresse – motorsport. Vi pratade med henne för att få veta mer om hur hennes framtidsplaner ser ut.

Kan du berätta lite mer om dig själv?
Jag heter Matilda och är 22 år gammal. Jag pluggar till maskiningenjör på Halmstad högskola, där jag är på andra året av tre, så om ett år tar jag min examen, äntligen! När jag inte är i skolan eller på mitt extrajobb håller jag mycket på med motorsport, som man kan säga är min stora passion. Jag har sysslat med motorsport sen jag var 19 då jag började med crosskart. Jag började rätt sent jämfört med många andra, fast jag har alltid haft bra koll på sporten för att min pappa också kört crosskart. Jag har precis kört min första SM-tävling och det var verkligen jätteroligt! Det var ett steg upp i nivån från vad jag tävlat i tidigare. Där fick jag köra med en ny crosskart med större motor som kan accelerera från noll till hundra kilometer i timmen på minde än fyra sekunder. Så det var också väldigt spännande, både vassare motstånd och det gick mycket mycket snabbare!

Hur ser framtiden ut med motorsport för dig?
Min tanke nu är att fortsätta att köra den klass jag kör i detta år och nästa. Sen vill jag gå upp till crosskart extreme. Där vill jag lära mig ännu mer och vänja mig med tuffare motstånd. Mitt slutgiltiga mål är att köra rallycross. Men det är både svårare och mycket dyrare.

En stor del av motorsporten är att bygga upp sitt namn och visa att man kan. Så just nu vill jag lära mig så mycket som möjligt och göra mig ett namn. Därför är jag så glad över mitt samarbete med Texstar. Jag trivs verkligen jättebra i deras kläder, som är snygga och fortfarande praktiska. Det är en perfekt kombination vid motorsport.

Hur ser ditt team ut?
Vi är ett familjeteam som gör detta tillsammans. Det är väldigt fint hur vi samarbetar i familjen, vi är ett litet team som kämpar för att nå stora drömmar. Det är väldigt kul. Vi alla i familjen hjälps åt så allting rullar på ett bra sätt, med min pappa och pojkvän som mekar med crosskarten och min mamma som fixar i husbilen. Hade inte alla hjälpt till hade inte någonting av detta fungerat! Vi önskar Matilda stort lycka till framöver!