Försäljningschef till Texstar

Livet består av erfarenheter och upplevelser. Det gäller det mesta – och så även för Texstar, som designar och producerar professionella yrkeskläder för servicesektorn. Texstar går starkt och söker nu en försäljningschef som vill ta ett viktigt ansvar i företagets fortsatta tillväxtresa.

Har du gedigen bakgrund inom B2B-försäljning, både direkt till slutkunder och via återförsäljare? Trivs du med personalansvar och möjligheten att utveckla dina medarbetare? Vill du arbeta i ett vinnande team med mycket stark ”track record” och en spännande plan för åren som kommer? Då kan detta vara rollen för dig.

Om rollen

Som Försäljningschef inom Texstar ansvarar du för att företaget når sina försäljningsmål i linje med etablerad strategisk plan. Du kommer att leda och utveckla ett team, idag bestående av 5 erfarna utesäljare som brinner för vårt koncept inom profil- och lätta yrkeskläder. Som Försäljningschef har du stark operativt fokus och får inte vara rädd för att ”kavla upp ärmarna” och ta dig an utmanande situationer med behov av påföljande åtgärder. Merparten av försäljningen sker via Yrkesbutiker och Profilare där Texstar har en attraktiv produktportfölj och en hög servicenivå. Du kommer att vara en del av den svenska ledningsgruppen och bidra till den långsiktiga strategin och den kontinuerliga utvecklingen av erbjudande och arbetssätt.

Det är viktigt att man vill och har möjlighet att arbeta på plats på kontoret i Norrtälje ett par dagar i veckan. Jobbet innebär även en hel del resande för kundbesök och säljcoaching. Du rapporterar till VD, Mats Ågren.

Ansvarsområden

  • Leda och utveckla säljgruppen för att nå uppsatta omsättningsmål
  • Skapa och utveckla goda relationer till slutkunder och återförsäljare samt vara lyhörd inför deras behov
  • Uppföljning, analys och prognostisering av försäljningdata
  • Delta aktivt i nätverk för att driva försäljning och skapa engagemang och medvetenhet kring Texstars erbjudande
  • Ytterligare stärka ett strukturerat och professionellt arbetssätt med hjälpmedel som t.ex. SuperOffice
  • Aktivt verka i och följa kvalitets- och miljöledningssystemet

Profil och erfarenhet

Du är erfaren inom B2B-försäljning och har ett par års erfarenhet av att leda team. En passion för kund- och affärsnytta är nödvändig, likaså en öppen, ambitiös och ödmjuk inställning gentemot alla du möter. Då rollen innebär många kontaktytor så söker vi dig som har mycket god samarbetsförmåga och är en duktig kommunikatör. Du är självgående, initiativtagande och har förmågan att skapa struktur i ditt arbete. Du har även ett prestigelöst förhållningssätt. Som Försäljningschef har du ett tydligt driv för resultat och är målinriktad. Ditt fokus ligger på att, tillsammans med ditt team, arbeta affärsnära och smart för att uppnå kundnöjdhet och goda resultat. Du har ett tydligt och naturligt ledarskap där du prioriterar och leder med stort engagemang.

Vidare ser vi

  • Relevant eftergymnasial examen med inriktning försäljning, ledarskap eller motsvarande
  • Dokumenterat framgångsrikt samarbete med återförsäljare
  • Körkort och möjlighet att resa ett par dagar i veckan
  • Branscherfarenhet är meriterande

Din ansökan

Rekryteringsprocessen sker i samarbete med Academic Search International. Du ansöker via länken nedan där du fyller i dina uppgifter och bifogar personligt brev och CV. 

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta seniorkonsult Anders Lindberg via anders.lindberg@academicsearch.se. Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande.

Till ansökan