Varför 4-vägsstretch och när passar det?

Förklaring

Om du är bekant med Texstars sortiment sedan tidigare så har du nog inte missat att vi älskar stretch-material. 4-vägsstrech är något som förekommer allt oftare men vad betyder det egentligen?

Nästan oavsett vilken plaggtyp du är intresserad av så förekommer det ofta några modeller med 4-vägsstretch. Det som kan variera är om det är några få detaljer, större partier eller om det är hela plagget som är utvecklat i ett stretchmaterial.

4-vägsstretch betyder att tyget kan töjas i alla riktningar. Det ger ökad komfort och rörlighet men också större möjligheter för oss att designa välsittande plagg som har bra passform, oavsett hur flexibel du måste vara.

Beroende på plaggets funktion och användningsområde kan möjligheten och behovet av strech variera. Exempelvis kan en byxa som utsätts för mycket slitage behöva stora partier av tjockare material som inte får töjas ut, då kan det ändå vara väldigt fördelaktigt att använda 4-vägsstretch på de partierna som rör sig mycket, exempelvis stuss och knäveck.

Om man ställer höga krav på funktion och rörlighet så ska man välja en byxa som är helt i 4-vägsstretch. Det ger maximal komfort och du kommer aldrig känna att du hindras för att utföra ditt arbete eller ta ett extra språng för att hinna med bussen.

Våra stretchfavoriter